Европейският шампион Реал Мадрид играе при срещу Челси в първи двубой

...
Европейският шампион Реал Мадрид играе при срещу Челси в първи двубой
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Реал Мадрид 1:0 Челси, старт на втората част

Европейският първенец Реал Мадрид играе при срещу Челси в първи дуел от ¼-финалите на Шампионската лига. Капитанът Карим Бензема откри в 21-ата минута.

През този сезон Реал Мадрид е много неуверен в Ла Лига и ще загуби купата от Барселона с разлика. В събота отборът отстъпи с 2:3 пред Виляреал вкъщи и то единствено три дни, откакто разруши Барса с 4:0 за Купата на Краля. Челси пък е без маркиран гол в три следващи срещи и без победа в общо четири. През уикенда отборът загуби с 0:1 визитата си на Уулвърхемптън при завръщането на Франк Лампард отпред на лондончани.

„ Сините “ не вършат добър сезон и към този момент е с трети друг управител в лицето на Франк Лампард. Испанците на собствен ред пък постоянно са любимец в този шампионат. На осминафиналите Реал Мадрид към този момент се оправи с конкурент от Англия, като реши всичко против Ливърпул още на „ Анфийлд “. Тогава „ белите “ сътвориха цялостен поврат от 0:2 до 5:2 в своя изгода, а на реванша в Мадрид реализираха най-малък триумф с 1:0. Челси пък загуби първия мач с Борусия Дортмунд, макар че сътвори положения, с които класен тим в офанзива с лекост би спечелил. На реванша „ сините “ бяха по-концентрирани и се класираха напред още в постоянното време с 2:0.

Днешният конфликт опълчва последните два първенеца в шампионата, които се изправят един против различен за трета поредна акция. През 2021-а година двата отбора играха полуфинал в Шампионска лига, който бе извоюван от Челси по пътя към техния успех. Тогава срещата в Мадрид приключи 1:1, а лондонският отбор завоюва с 2:0 вкъщи. През предходната година пък съперниците размениха по една победа с 3:1 като посетител, само че с гол в продълженията Бензема класира своя отбор за полуфиналите.

Старши треньорът на домакините - Карло Анчелоти, заложи на същия стартов състав, с който „ Лос Бланкос “ излязоха при триумфа с 4:0 над Барселона преди седмица за Купата на Испания. На вратата бе Тибо Куртоа, а пред него бяха сложени Даниел Карвахал, Едер Милитао, Дейвид Алаба, който бе предпочетен пред някогашния състезател на англичаните Антонио Рюдигер, а Едуардо Камавинга действаше по левия бек. Федерико Валверде, Тони Кроос и Лука Модрич оперираха в халфовата линия. Тройката в нахлуване пък беше завършена от Родриго, капитанът Карим Бензема и Винисиус Жуниор.

Мениджърът на Челси - Франк Лампард, беше избрал скица с трима централни бранители пред вратаря Кепа Арисабалага в лицето на Уесли Фофана, възобновеният капитан Тиаго Силва и Калиду Кулибали. Н’Голо Канте също бе титуляр в центъра дружно с Матео Ковачич и Енцо Фернандес, а като халф-бекове действаха Бен Чилуел и Рийс ДЖеймс. Кай Хавертц е оставен на пейката, като в офанзива бяха сложени Рахийм Стърлинг и Жоао Феликс.

Срещата започва с ранен късмет за гостите от Челси, които можеха да поведат в резултата още във втората минута. Тогава положително взаимоотношение сред Н’Голо Канте, Рахийм Стърлинг и Жоао Феликс, изведе португалският нападател зад отбраната на Реал Мадрид. Феликс напредна към наказателното поле, влезе в него отдясно и стреля в близкия ъгъл, само че Тибо Куртоа мазета в ъглов удар. Трябва да се означи, че и Едер Милитао съумя да настигне нападателя на гостите и направи задоволително, с цел да ограничи изстрела му.

Само в първите седем минути към този момент двама играчи бяха глобени с жълти картони - Уесли Фофана от Челси и Едуардо Камавинга от Реал. При нарушаването на французина последва свободен удар за лондончани отдясно на наказателното поле, само че ударът на Бен Чилуел бе досста неакуратен.

След първичния напън на „ сините “ Реал сътвори първата си обстановка в 12-ата минута, когато двамата обвинени – Винисиус Жуниор и капитанът Карим Бензема, комбинираха добре в наказателното поле, а французинът стреля от дребен ъгъл, само че Кепа Арисабалага улови.

В 17-ата минута Енцо Фернандес изгуби топката в личната си половина от Федерико Валверде, който потегли към наказателното поле и шутира от отдалеченост, само че надалеч в навън.

Настоящият първенец в шампионата обаче първи удари в 21-ата минута. Даниел Карвахал даде отлично подаване в наказателното за Винисиус, който мина около Фофана и засече леко топката от въздуха и я насочи към вратата, само че Кепа съумя да реагира. Кълбото обаче попадна на пътя на Бензема, който на празна врата нямаше проблем да вкара – 1:0.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР